Groep 1

Even voorstellen:

In groep 1 zitten 12 kinderen. 

In groep 2 zitten er 21 kinderen.

Dit kan in de loop van het jaar veranderen.

 

Hoe ziet een dag eruit in groep 1 en 2?

Elke ochtend beginnen we samen in de kring. We begroeten elkaar en we bespreken welke dag het is en hoe de dag er uit gaat zien. Ook doen we meestal een korte taal- of rekenactiviteit. Daarna begint de speel-werktijd waarin we spelenderwijs zoveel mogelijk leren en in kleine groepjes aan het werk gaan. Nadat we alles weer netjes hebben opgeruimd hebben we pauze verdiend en is het tijd voor ons fruithapje en daarna gaan we lekker bewegen: we spelen buiten of we gaan gymmen in de speelzaal. Vervolgens zitten we in een kring waarin we een taal- of rekenactiviteit doen samen met de juf: we praten over een verhaal, we oefenen en leren over zinnen, woorden en  letters, we zingen, we tellen, we leren versjes en gedichtjes en ga zo maar door........

Tussen de middag gaan wij niet naar huis. Op woensdag zijn wij om 12:30 vrij.

 

Op de andere dagen gaan we om 12 uur buiten spelen en daarna eten we op school. De rest van de middag gaan we in de schrijfhoek, de kleihoek, aan de knutseltafel of op de computer / I -Pad of we pakken een werkje uit de kast. Elke 3 weken hebben we een nieuw onderwerp dat centraal staat en waar al onze werkjes en kringactiviteiten mee te maken hebben de dag eindigt om 14.30 uur.

Wanneer gym:

maandag en donderdag

Wat leren we in groep 1/2:

We leren eigenlijk teveel om op te noemen, maar we geven hier toch een aantal voorbeelden.  We leren tellen tot 20 en we leren hoe de cijfers eruit zien. We leren de letters van het alfabet, we leren lettergrepen klappen, we leren rijmen, we leren liedjes en versjes, we leren knippen, plakken, scheuren, verven, kleien. We leren luisteren naar mooie verhalen, we leren nieuwe woorden en begrippen, we leren hoe we vriendjes maken, hoe we ruzietjes op kunnen lossen, we leren klimmen en klauteren en we leren te gooien met een bal. We leren van alles en nog wat spelenderwijs, daarom is buiten spelen en bouwen ook zo belangrijk voor ons.

Er is extra aandacht voor De Vreemdzame School.